Pagina de start a forumului forum.infiintarisocietati.ro www.infiintarisocietati.ro
Cu noi incepe afacerea dumneavoastra

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

...cel putin doi asociati...

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.infiintarisocietati.ro -> Cum infiintez o firma ?
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
adri

Data înscrierii: 12/Ian/2007

MesajTrimis: Vin Ian 12, 2007 9:07 am    Titlul subiectului: ...cel putin doi asociati... Răspunde cu citat (quote)

buna ziua.
mi se pare o aberatie pe cat de balcania, pe atat de inutila (asta, daca admitem ca pot exista si aberatii utile Very Happy), faptul ca legea ma obliga sa gasesc ("inventez") un asociat pentru a putea fi si angajat in firma pe care vreau sa o infiintez.
asta e un lucru pe care chiar nu-l inteleg... adica eu am o idee, potential creatoare de locuri de munca. vreau sa infiintez o societate ca sa o pun in practica, dar vine legea si spune "stai asa, ca trebuie sa "inventezi" un asociat ca sa-ti dam voie sa muncesti in propria ta firma..." no comment...

mi-as dori doar sa fiu la un moment dat, fata in fata cu acest "Bula" al economiei romanesti care a creat legea respectiva...

acum vine intrebarea catre dvs.: umbla zvonul prin targ, ca s-ar fi renuntat la aceasta aberatie, sau ca urmeaza sa se renunte... puteti confirma?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
avocatjalba
Site Admin

Data înscrierii: 27/Oct/2005
Locație: Bucuresti, Telefoane contact : 021 321 65 12 , 0723 666 816, 0744 300 828

MesajTrimis: Sâm Ian 13, 2007 11:25 pm    Titlul subiectului: firma cu cel putin doi asociati Răspunde cu citat (quote)

Da, mai nou s-a modificat legea societatilor comerciale : art.196 alin. 3 din Legea 31/1990 modificata prin Legea 441/27.11.2006 ne spune ca asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este, cu exceptia cazului in care are calitatea de administrator unic sau de membru al consiliului de administratie ; concluzia este urmatoarea: va numiti un alt administrator si va puteti astfel introduce cartea de munca la firma d-voastra chiar daca sunteti asociat unic ; multa bafta!

Cu stima av.Jalba Mihai Narciss
www.infiintarisocietati.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
adri

Data înscrierii: 12/Ian/2007

MesajTrimis: Lun Ian 15, 2007 12:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc pentru raspuns. mai am insa o intrebare:
pot fi atat administrator cat si angajat, daca suntem doi asociati, asociatul meu avand doar 10% (sau chiar 1%) din capitalul social? de asemenea, asociatul meu, se poate angaja si el in aceeasi firma?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
avocatjalba
Site Admin

Data înscrierii: 27/Oct/2005
Locație: Bucuresti, Telefoane contact : 021 321 65 12 , 0723 666 816, 0744 300 828

MesajTrimis: Lun Ian 15, 2007 9:05 pm    Titlul subiectului: societate cu cel putin doi asociati Răspunde cu citat (quote)

Da, in acest caz sunt permise ambele variante - adica puteti fi ambii si asociati si administratori indiferent de procentele detinute;

Cu stim av.Jalba Mihai Narciss
www.infiintarisocietati.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.infiintarisocietati.ro -> Cum infiintez o firma ? Ora este GMT
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum