| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
miha&mada
Data înscrierii: 27/Noi/2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Lun Noi 27, 2006 10:54 pm Titlul subiectului: student infiintez firma |
|
|
Buna ziua! Sunt studenta in anul 3 si doresc sa infiintez impreuna cu o prietena o firma de organizat evenimente! intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. daca eu sunt la o facultate neacreditata si prietena mea la o faculate acreditata( firma se vrea a fi cu 2 asociati) vom obtine reducere de taxe? daca nu, se poate face firma pe numele ei, obtinand astfel reducerea, iar eu sa fiu administrator?care ar fi dezavantajul(eu fiind administrator), iar firma ar deveni astfel una cu asociat unic?
2. ce cod CAEN ar trebui sa aiba firma, tinand cont de faptul ca obiectivul e acela de a organiza evenimete(nunti, spectacole etc);
3. daca prietena mea face firma pe numele ei, obtinand reducere de taxe, dupa cat timp voi putea fi numit si eu asociat?
va felicit pentru timpul oferit si pentru lucrul pe care il faceti prin acest forum. |
|
| Sus |
|
 |
avocatjalba Site Admin
Data înscrierii: 27/Oct/2005 Mesaje: 583 Locație: Bucuresti, Telefoane contact : 021 321 65 12 , 0723 666 816, 0744 300 828
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 9:45 pm Titlul subiectului: infiintare firma cu asociat student |
|
|
Iata raspunsurile la intrebarile d-voastra:
Incep prin a va spune ca reducerea nu este substantiala - aproximativ 200 lei noi;
Daca sunteti la o facultate neacreditata nu puteti obtine reducerea respectiva si in mod normal nu puteti fi nici macar administrator; iar firma trebuie sa fie cu cu asociat unic si administrator in persoana prietenei d-voastra (sau se poate numi un alt administrator dar care sa indeplineasca conditiile legale ca pentru a beneficia de reducere ca student);
Codul CAEN este necesar este:
7487 Alte activități de servicii prestate în principal întreprinderilor
Această clasă include:
- strângerea facturilor, acordarea de credite în rate și stabilirea dobânzilor la credite în funcție de credibilitatea unei firme sau persoane și de experiența în afaceri;
- activități de brokerage pentru întreprinderi, adică aranjamente pentru cumpărarea și vânzarea întreprinderilor mici și mijlocii, inclusiv cumpărarea experienței profesionale;
- activități de evaluare, altele decât pentru bunuri imobiliare și asigurări;
- design de modă, legat de textile, îmbrăcăminte, pantofi, bijuterii, mobilă și alte decorațiuni interioare și alte articole de modă, ca și alte bunuri personale sau gospodărești;
- servicii ale designerilor graficieni;
- activități de schimb filatelic;
- activități ale designerilor de decorațiuni interioare;
- activități ale organizatorilor de târguri, expoziții și congrese;
- activități ale designerilor de standuri;
- activități ale vânzătorilor la licitații;
- activități ale consultanților, în alte domenii decât tehnic și ingineresc, n.c.a.;
- citirea contoarelor de gaze, apă și electricitate.
Această clasă include, de asemenea:
- activități desfășurate de agenți și agenții, în numele unor indivizi, implicând de obicei obținerea de angajamente în filme, producții teatrale sau alte spectacole de divertisment sau atracții sportive și plasarea de cărți, piese de teatru, lucrări de artă, fotografii etc., la edituri, producători etc.
Aceasta clasă exclude:
- proiectarea aparaturii și a instalațiilor industriale, vezi 74.20;
- afișarea reclamelor și alte activități de design publicitar, vezi 74.40
Daca prietena d-voastra va face societatea pe numele ei in momentul in care v-ar cesiona din partile ei sociale va trebui platita si acea diferenta de taxe (asa ca nu rezolvati nimic in acest sens) ; oricum cesiunea in sine va costa mult mai mult decat reducerea obtinuta;
Asa ca sfatul meu este sa va faceti firma direct pe numele amandororaca asociate;
Pentru mai multe amanunte si o eventuala programare sunati-ne la unul din telefoanele 321.65.12, 0723.666.816, 0744.300.828 sau scrieti-ne la pagina CONTACT de pe situl nostru www.infiintarisocietati.ro pe mail la office@infiintarisocietati.ro sau din nou pe forum;
Cu stima Av.Jalba Mihai Narciss
www.infiintarisocietati.ro |
|
| Sus |
|
 |
miha&mada
Data înscrierii: 27/Noi/2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Mie Noi 29, 2006 12:41 pm Titlul subiectului: multumesc |
|
|
| Buna ziua! va multumesc pentru informatiile oferite si pentru raspunsul promt. Am dori sa incepem demersurile pt a pune pe picioare firma in primavara anului 2007 si cu siguranta va vom contacta si vom stabili o intalnire pentru consiliere! Va doresc o zi buna si sarbatori cu bine! |
|
| Sus |
|
 |
avocatjalba Site Admin
Data înscrierii: 27/Oct/2005 Mesaje: 583 Locație: Bucuresti, Telefoane contact : 021 321 65 12 , 0723 666 816, 0744 300 828
|
Trimis: Mie Noi 29, 2006 9:00 pm Titlul subiectului: infiintare firma cu asociat student |
|
|
Astept sa ma contactati atunci cand veti crede de cuviinta; sarbatori fericite si d-voastra;
Cu stima av.Jalba Mihai Narciss
www.infintarisocietati.ro |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|