ce acte sunt necesare infiintarii unei firme?

ce acte sunt necesare infiintarii unei firme?

Postby kriss » Sun Apr 15, 2007 10:02 pm

sunt studenta integralista in anul II si as vrea sa stiu ce acte imi sunt necesare infiintarii unei firme si care este costul acestora avand in vedere reducerea pentru studenti..
kriss
 
Posts: 1
Joined: Sun Apr 15, 2007 9:46 pm
Location: bucuresti

ce acte sunt necesare infiintarii unei firme?

Postby avocatjalba » Sun Apr 15, 2007 10:32 pm

Actele de inceput solicitate de cabinetul nostru in vederea infiintarii unei societati comerciale cu raspundere limitata ( S.R.L.) cu asociat(i) fizic(i):

- copie dupa actul de identitate al viitorului asociat ( cel care doreste sa infiinteze o societate );

- copie dupa actul de proprietate al viitorului asociat sau a persoanei fizice care doreste sa-si puna la dispozitie imobilul in vederea stabilirii sediului social al societatii ;

- copie dupa dupa actul de identitate al celui care pune la dispozitie imobilul in vederea stabilirii sediului social al societatii, pentru a redacta un contract de comodat sau de inchiriere pentru stabilirea sediului social al societatii ( aceste contracte vor putea fi incheiate ulterior venirii dumneavoastra la cabinetul nostru, deoarece trebuie parcursa o anumita procedura );

- trei variante de nume de firma, in vederea rezervarii numelui societatii ( un cuvant din denumirea firmei trebuie sa fie in limba romana, sau este posibil, pe raspunderea solicitantului, sa se faca rezervarea denumirii fara nici un cuvant in limba romana, urmand ca judecatorul delegat la Registrul Comertului sa se pronunte asupra legalitatii denumirii in sedinta de judecata);
Atentie! : este foarte importanta optiunea privind plata TVA-ului si a impozitului pe profit ( microintreprindere – adica 2% din cifra totala de afaceri sau macrointreprindere - 16% din profit).


Pretul normal (adica pentru o persoana care nu este student) este de 830 lei plus 200 lei capitalul social ( bani pe care ii depuneti la banca sau CEC si raman in contul firmei d-voastra ) pentru infiintarea unei societati (SRL) cu unul sau doi asociati de nationalitate romana. Durata este de 3-4 zile de la depunerea actelor la Registrul Comertului . In acest pret sunt incluse toate taxele de la Registrul comertului, redactarea si atestarea Actului Constitutiv precum si onorariul avocatului.
In acest pret nu este inclusa taxa pentru cazierul fiscal 20 lei si taxa pentru specimen de semnatura care se da in fata notarului, aproximativ 20 lei.
De retinut este faptul ca pentru sediu social va este necesar un contract de inchiriere sau de comodat;
Pentru studenti reducerea la costurile infiintarii unei societati este de aproximativ 150 lei la taxele de la Registrul Comertului (restul actelor, adica act constitutiv, declaratii pe propria raspundere, specimen de semnatura etc.se vor plati la un avocat sau notar depinde cine va redacteaza actele). In rest nu exista alta facilitate fiscala sau financiara (in schimb trebuiesc efectuate mai multe acte decat in mod normal, iar in cazul in care ati dori la un moment dat sa va mai asociati cu cineva sau sa cesionati firma altcuiva trebuie platita si diferenta de taxa adica cei 150 lei).

Pentru mai multe amanunte si o eventuala programare sunati-ne la unul din telefoanele 321.65.12, 0723.666.816, 0744.300.828 sau scrieti-ne la pagina CONTACT de pe situl nostru www.infiintarisocietati.ro pe mail la office@infiintarisocietati.ro sau din nou pe forum;

Cu stima Av.Jalba Mihai Narciss
www.infiintarisocietati.ro
avocatjalba
Site Admin
 
Posts: 583
Joined: Thu Oct 27, 2005 4:26 pm
Location: Bucuresti, Telefoane contact : 021 321 65 12 , 0723 666 816, 0744 300 828


Return to Cum infiintez o firma ?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron